От полунощ вчера всички 1,3 млрд. граждани на Индия са под национална

...
От полунощ вчера всички 1,3 млрд. граждани на Индия са под национална
Коментари Харесай

Индия постави 1,3 млрд. души под карантина

От среднощ през вчерашния ден всички 1,3 милиарда жители на Индия са под национална карантина. Мярката против разпространяването на ковид бе оповестена от индийския министър председател Нарендра Моди и е за период от три седмици, предаде Ройтерс.

„ От среднощ цялата страна се карантинира. Въвежда се цялостна възбрана за излизане от домовете. Целта е да се избави Индия, да се избави всеки жител, вие, вашето семейство ", съобщи нощес Моди в телевизионно послание.

Решението на Моди пристигна, откакто здравни специалисти предизвестиха, че повече от 1 милион души в Индия може да бъдат инфектирани с вируса доникъде на май. На този декор индийското държавно управление разгласи, че не разрешава пътуването по въздух и с трен и затваря учебни заведения и бизнеси.

„ Единственият метод да спасим себе си от ковид е да не напущаме домовете си. Каквото и да се случи, оставаме у дома “, съобщи Моди във второто си послание към нацията в границите на седмица.

„ Всеки регион, всяка улица, всяко село ще бъде под карантина “, добави индийският министър председател, като акцентира, че страната ще бъде върната с десетилетия обратно, в случай че не се вкара огромна карантина.

Хиляди хора се стекоха към магазините в Делхи и Мумбай, с цел да се запасят със артикули от първа нужда преди новата мярка да влезе в действие.

По последна информация в Индия са доказани 482 инфектирани с ковид и 10 умряли.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР